Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

14 Eki 2014

Mahallenin En Mutlu Bebeği...



Amerikalı ünlü doktor Harvey Karp ın  farklı bebek yaklaşımlarını anlattığı kitabı. doğumdan az önce okumuştum ve bebeğim henüz minicikken de ara ara başvurduğum bir kitaptı.

hamile olanlara ve yeni taze annelere özellikle okumalarını tavsiye ediyorum. kitapta çok farklı yaklaşımlar var ve herşeyi mantık çerçevesinde çok güzel anlatıyor.

özellikle bebeği durmadan çığlık atarcasına ağlayan yeni anneler akıl sağlıklarını bu kitap sayesinde koruyabilirler.

kitap ,Harvey Karp'ın , bebeklerin aslında 3 ay erken doğdukları teorisi etrafında şekilleniyor. yenidoğan bebeğin birçok açıdan çocuğa değil fetüse benzediğini söyler ve 3 ay geç doğmuş olsaydı gülümseme ve ses çıkarma gibi tepki verme yeteğini kazanmış doğardı der. ama bebeğinizi 3 ay daha taşıyamazsınız çünkü baş gelişimi nedeniyle doğum olayı gerçekleşemez.


bu nedenle yenidoğan bebeklerin çok ağladığını aslında anne karnını istediklerini belirtmektedir. anne karnına döndüremediğimize göre onlara burada bu ortamı sağlamak esasına dayanır kitap.

bunlar nedir;

- kundaklama

- yan yada yüzükoyun yatırma

- şştt sesi

- sallama

- emmek

bunun dışında kitaptan bir anne olarak çok faydalandım. neler öğrendim

- bebeklerin tek iletişim yolu ağlamaktır. ilk günlerden itibaren ağlamasına karşılık vermeliyiz ki aramızdaki iletişim güçlensin

- kolik; ilk3-4 ay sebepsiz şekilde ağlamaya konulan teşhis. Harvey Karp ' a göre kolik bağırsakların henüz gelişmemeiş olması veya gaz sorunu değil,eğer öyle olsaydı bu krizler günün her saati olurdu. ama bu ağlamalar genelde akşam saatlerinde  oluyor ve genellikle bebek arabaya bindirilince susuyor. bu yaklaşıma göre bebek ilk 3 ay gelişimini tamamlamadığından sakinleşme refleksleri var ve anne karnı özlemi duymaktalar.

kitaptan kesitler böyle. ben kendi adıma çok faydalandım. okuduğum kitaplardan en çok imdadıma koşan kitaptı. 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder