Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12 Eyl 2014

Ek Gıda: Sebzeler...



Bebeğiniz ek gıda ya geçtiğinde eğer benim gibi meyve ve yoğurt ile başladıysanız sonraki haftalarda ek gıda tablonuza sebzeler eklenir. nisan sonu ek gıdaya geçince aslında çokta sebze seçeneğimiz yoktu.

tarifler klasiktir. patates havuç kabak ile başlanır. içersine irmik ve bulgur ekleyebilirsiniz. bebeğiniz büyüdükçe de bu sebze püresinin içerisine kuzu kıyma girmeye başlar.

patates çok fazla kullanmadım ben. bulgur ve irmikle çeşitlendirdiğim için patates nişasta deposu olduğundan daha seyrek tercih ettim. bebeğinizde alerjik bir durum görmediysenizde yeni bir mevsim sebzesi ekleyerek devam edersiniz.

kasabınızda kemik alıp haşlayarak suyunu bu sebzeleri pişirirken kullanırsınız. ayrıca bebeğiniz için yaptığınız peynirin  peynir altı suyunu da kullanırsanız besleyici değerini arttırmış olursunuz. sebzeleri ayrı ayrı buharda pişirip bebeğinizin eline verebilirsiniz. kendini beslemeyi zamanla öğrenecektir. Ömer Çağan sebzeye bayılıyor hele peynir suyu ile pişmişlerini daha bir şapıdatarak yiyor.


ek gıdaya geçişte en büyük sorunu su içmekte yaşadık. su içmek istemedi. hele suluktan içmeyi asla kabul etmedi. aslında başlarda her bebek reddedermiş suyu. doktorumuzda emerek su ihtiyacını giderebileceğini söyledi ki başlarda ek gıda tadımlık olduğundan emdiği süt yeterli gelebiliyor. öğünleri artınca su içmeye de başladı zaten.

ve en önemlisi ; bebek gıdalarına tuz ve şeker kesinlikle eklemiyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder