Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

9 Eyl 2014

BLW ( Baby Led Weaning)...



Her bebeğin karakrakteri farklıdır. bazı bebekler büyük insan gibi yemek yer. bazısı direnir her yemeği beğenmez ve sizin onu beslemenizi kabul etmez.

bebeğiniz katı gıdaya hazır ise yani dik oturabiliyor ve sofradakiler ile ilgileniyorsa eline verdiğinizi ağzına götürüyorsa farklı bir yöntem deneyebilirsiniz.

BLW beslenme sürecini bebeğe bırakmadır. bebeğinizi önüne eline yiyebileceği yiyecekleri vererek onun istediği şekilde ve istediği kadar kendi kendini beslemesine izin vermektir.

BLW yönteminde püre ile,kaşık ile beslemek yoktur. aslında bebeği beslemek yoktur. bebeğinize içgüdülerini ve yeteneklerini kullanma fırsatı veriyorsunuz. önüne yiyeceklerini koyuyorsunuz. o hem bunları keşfediyor hemde karnını doyuruyor. etraf biraz batıyor ama bebeğiniz yemek yemeyi öğreniyor. başlarda öğürecek ama ağzını ve dilini kullanmayı öğrenecek. size bakarak yiyecekleri ağzına götürecek ve sizin gibi çiğneyip yutmaya çalışacak.

bebeğinize kendi kendine yeme şansı verirseniz ancak elbette sizin gözetiminizde daha büyük parçaları nasıl yutacağını öğrenecek,pütürlü gıdaya çok kolay adapte olacaktır. bebekler keşfetmek ve denemek isterler bu sayede yemek zamanları bebeğiniz için eğlenceli bir hal alırken yemek yemeyi seven birde ufaklığınız olacak. bebeğinizin yiyeceklere karşı güveni gelişirken de yeni tatalara karşı daha açık olur.



kendi kendine yemeye başlayan bebek yavaş yavaş yemek miktarını arttırır. böyleleikle anne sütü yada formül mama ihtiyacı kendiliğinden azalır.

BLW bebeğe kendi kendine yeme şansı verir. ilk birkaç hafta sadece önüne konulan yemekle oynarken yavaş yavaş ağzına götürüp tadına bakmaya başlar. dilini kullanmayı öğrenir. çiğnemeyi öğrenir ve önüne konulan yemeklerde tercih etmeye başlarken yiyecek miktarını arttırarak öğüne geçer.

biz ne durumdayız. koyuyorum önüne şeftali muz. kendi ısıyor bir güzel çiğneyip yutuyor. onun için yaptığım köfteleri afiyetle yiyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder