Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 May 2014

Bebek Gelişiminde 6 Ay (1)







6. Ay bizim için dönüm noktası oldu. Ilk 6 ay sadece anne sütü alan oğlumla şimdi de önlerini paylaştığımız keyifli zamanlar yaşıyoruz. Bazı doktorlar 4. Ayda geçilmesini uygun görselde bizim doktorumuz anne sütü alıyorsa ve gelişimi iyi ise ilk 6 ay anne sütünü savundu. Ömer çağanın boy ve kilosu dikkate alındığında bu ısrarında haklıydı. Nihayet süt dışında dünyanın diğer nimetlerinden de faydalanma zamanımız gelmişti. Zaten Ömer çağan bu ay bizim yemeklerimizden ısrarla istedi. Buda ek gıdaya geçişe hazır olduğunu gösteriyordu.

Ek gıdaya geçmişle katılaşan kaka biraz can sıkıyor. Baze ağladığı oldu kaka yapmadan önce. Zamanla bağırsaklar bu sürece alışacak. 

Dişlerin patlamasını 1 aydır bekliyoruz hala gelen giden yok. Damaklar bembeyaz ancak dişler çıkmak yerine orada beklemeyi tercih ediyor.

6. Ay bebeğin katı GIDA ile tanıştığı aydır. Dönümlük yemesini beklemek yanlıştır. Eğer ki bebeğiniz yemeğe devam etmek istemiyorsa bu süreçte ısrarcı olmayınız ki ilerde yeme problemleri ile karşılaşmayın. Ayrıca mümkün olduğunca pütürlü ve biberon olmadan bu sürece geçişi gerçekleştirmek gerekiyor ki ileride yine sorunlar olmasın.

Ek gıdaya geçmişle birlikte artık bebeğimiz suda içmeye başlar. Ömer çağan biberon sevmiyor. Eline verdiğimde bu şekilde su içmeyende reddetti. Benim gözetimimde bardak ayda kaşıkla su ihtiyacını çözmeye çalışıyorum.

Ek gıdaya geçiş klasik elma suyu,püresi ve yoğurtlar başlayıp klasik mevsimine uygun her sebze ve meyvenin tadımı ile devam eder. Cam rende kullanarak bebeğinizin meyve pirelerini kendinizin hazırlmasını tavsiye ederim. Bu süreçte günlük ayda 2 nde bir bebeğiniz için evde yoğurt mayalanmaya da başlarsınız. Ben günlük inek sütünü mayalanman için kullanıyorum. Eczanelerde satılan probiyotik kapsüllerden alıp ilk yoğurdunuzu mayalarken kullanırsanız bebeğiniz için probiyotik yoğurt elde etmiş olursunuz.

Bir yaşına kadar alerjim reaksiyona sebep olur endişesiyle inek sütü,bal,çilek,tuz,çay,şeker,yumurta beyazı yasak. Kahvaltısını yada tüm öğünlerini aynı tabağa bulamaç yapıp vermek yerine ayrı ayrı verirseniz tad duyusunu geliştirir ve doğru yeme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.

Ilk sebze çorbası öğünü patates kabak havuç üçlemesinden oluşur. Buna sırasıyla mevsime uygun sebze ekleyebilir ve zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder