Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

17 Mar 2014

Bebek Uykusu Hakkında....


Bebekler öyle sanıldığı gibi mışıl mışıl uyumuyorlar. uyuyan varsa da çok nadir. uyurken bir sürü ses çıkarıyorlar, gülüyorlar ,kızıyorlar,iç çekiyorlar,irkiliyorlar. mışıl mışıl uyumaları için biraz zamana ihtiyaçları var.

Bebek uykusu hakkında mutlaka akılda tutulması gereken birkaç önemli nokta;

Bebekler gece uyanırlar ;  en uykucu bebek bile gece uyanır. bebeklerde bizim gibi bir döngü içinde uyuyorlar. hafif uyku-derin uyku-hafif uyku-derin uyku şeklinde. hafif uykuda derin uykuya geçemezse nasıl uyuduysa yine aynı ortamı ister. kendi kendine uyumayı öğrendiyse tekrar uykuya dönebilir. aynı zamanda bebekler beslenmek içinde belli bir aya kadar uyanırlar.

Uyku döngüsü      ;  derin uyku- hafif uyku döngüsü bizde 90 dak. dır. bu bebeklerde 45-60 dak arsındadır. rem uykusu rüyaların görüldüğü uykudur. bebekte hızlı göz hareketleri olur. beden sakindir ancak beyin çok süratli çalışır. beyin gelişi için rem uykusu çok önemlidir.
bebeğin gözü hızlı hareket ediyorsa sık nefes alıp veriyorsa rem uykusundadır. yani uyku ile uyanıklık arasındadır dışarıdan gelen bir etken nedeniyle uyanabilir.

Gündüz uykusu       ; bebek 3 aylık olduğunda gündüz gece ayrımını iyice yapmıştır. gündüz daha az gece daha çok uyur. 6 ayda gündüz uyku düeni oturur. 1,5 saatlik gibi iki gündüz uykusu uyur. 18 aydan sonra ise 2-3 saat kadar tek bir gündüz uykusu uyur. düzenli gündüz uykusu kaliteli gece uykusu demektir.

Kısa gündüz uykusu     ; bazı bebekler gündüz uykularını 20-40 dak gibi uyur. kendi kendini sakibleştirmeyi öğrenen bebeklerin gündüz uykuları uzun olur.

Uyku uykunun mayası    ; biz yetişkinler için gündüz çok uyumak gece uyumamak demektir. bebeklerde durum farklıdır. gündüz iyi uyuyan bebek gece de iyi uyur.

Düzenden önce en kötüsü olur    ; bebeklerin ilk bir yılı uykuyla ilgili sorunlarla doludur. herşey yolundayken birden sık uyanmaya başlar. bu durum gelişimdeki değişikliklerle ilgilidir. yani beyin daha çok çalışıyordur ve bir süre sonra düzenini bulacak demektir. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder