Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 Mar 2014

Bebek gelişiminde 4 ay (1)





bebek gelişiminde 4 ay (2) okuyabilirsiniz.
internetten 4. ay gelişim notlarıyla başlayalım.

- aynasındaki yansımasına güler

- sosyalleştiğinde gülümser

- müzikle sakinleşir

- cevap vermeye çalışır

- yüzükoyun ve sırtüstü dönebilir

- kafasını istediği yöne döndürebilir

- diş çıkarmaya başlayabilir

- bir nesneyi tutup ağzına götürebilir.

- ek gıdaya geçmeye hazır olabilir.

- görüntü ile gerçek yüzü ayırt eder.


4. ayla birlikte bizim hayatımızda neler değişti. ömer çağan artık beni ve babasını tanıyor. bize heyecanlı ve farklı tepkiler veriyor. ayrıca ciddi şekilde yabancılamaya başladı. yabancı birini farkediyor ve o kişi ona alıştımadan yaklaşırsa çığlık atarak karşılık veriyor. bir süre sonra alışıyor ve onlara karşıda sevecen olabiliyor.

gündüz uykularımız daha bir düzene girmeye başladı. hala emerek uyuyor ve kucakta daha uzun süre uyuyor ama en azından yerine yatırıldığındada eskisi gibi hemen gözlerini açmayı bıraktı. günde genelde 3 uyku yapıyor bazen akşam uykularından önce küçük bir şekerleme yaptığıda oluyor. sanırım yorgunluk durumuyla ilgili.

artık o bir sosyal birey ve onunla güzel oyunlar oynayabiliyorsunuz. kucak isteğimiz önceki aylara göre bayağı azaldı. oyun halısında daha çok vakit geçirmeye başladı. oynamak istediğiniz oyuna katılıyor ve bundan keyif alıyor.

arabasında daha uzun süre vakit geçirmeye başladı. evin içinde o şekilde dolaşıyoruz. mutfakta birlikte kekler yapıyoruz. hayatımız bayağı düzene girmeye başladı yani. keyifli ve eğlenceli bir bebek artık o. tabii yine ağlıyor ve bazen ciddi şekilde hala kucakta olmak istiyor ama en başlara göre bayağı yol katetttik.

herşeyi ağzına götürüyor salyaları çok arttı. yarın doktor kontrolümüz ve karma aşımız var. bakalım dönüşte konuşulanları yazarım.

dönme çalışmalarına başladı artık daha hareketli. bıraktığım yerde pek bulamıyorum. daha dikkatli olmak lazım bu aylarda.

dün birşey farkettim. evde ses sistemini açıp müzik dinlettim. çok keyif aldı. sevinç çığlıkları attı. belkide müziğe farklı bir ilgisi olacak bizim ballı mucizenin. babası eve erken gelmişti. kendini göstermeden keyfini gördü. oda benimle aynı düşüncede. bakalım büyüdükçe buradan paylaşmaya devam edeceğim. şimdilik bu kadar. dördüncü ay gelişimlerine başka bir yazıda devam edeceğim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder