Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

14 Mar 2014

Bebeğimi Kucağıma Alırım Hiçte Kucağa Alışmaz....


Bebeğiniz doğmadan anneciğinin yani sizin taa içinizdedir. doğduktan sonrada sizin sıcaklığınızı hissetmek daha doğrusu sizi hissetmek istemesi çok doğal değil mi?

bebek doğduktan sonra bence annesinin tam kalbinin üzerinde olmalıdır. hastanede ömer çağanı ilk emzirmem için verdiklerinde orada uyuyakaldı. kafasını kaldırdı bana bir kere baktı ve koynuma yüzünü yaslayıp uyudu. öyle huzurlu ve güvendeydi ki orada bunu gördükten sonra onu hiç oradan indirmek istemedim.

gazı olduğunda sadece kalbimin tam üzerinde cenin pozusyonunda yatarken uyuyabiliyordu. yerine bıraktığımda 10 dakikada uyanan bebek koynumda 2 saate uyuyabiliyordu. sancısı vardı, bu dünya onun için yeni ve güven duymadığı bir yerdi ve sadece benim kokumla rahatlayabiliyordu çünkü sadece annesini bilir yenidoğan bir bebek.

tabii durum böyle olunca çevreden kucağa alıştırma yada bu çocuk çok kucağa alışmış sen yandın gibi şeyleri çok fazla duyabilirsiniz. bence bebekler temasla,kucakta, memede,bol bol konuşma ve gülümsemeyle büyür. temzliğine,gıdasına dikkat etmek bunlar işin göstermelik tarafları. bunu her anne eksiksiz yapmak ister zaten. aslolan ANNE olmaktır.

çocuğunuz doğduğu andan itibaren sevgi,şefkat gördüğü takdirde daha kendine güvenen ve başarılı bir birey olur. tüm araştırmalarda bunu söylüyor. zamanı gelince almak istediğinizde zaten kucağınıza gelmeyecek. niye kısıtlı olan bu zamanı aman kucağa alışmasın diye bebeğimi sarmalamaktan mahrum kalarak geçireyim ki?

ömer çağan şu anda 4 aylık ve yeni doğduğu zamanlardaki gibi kalbimin tam üzarinde uyumuyor çünkü artık böyle rahat edemiyor. iyiki onu orada yatırmışım bunun tadına nasıl varabilirdim ki? bebeğime dokunarak büyütmek ,bana yakın olmak isteyen bebeğime bunu vermenin neresi kötü olabilir ki?

zamanı geldiğinde zaten kucaktan inecek, kokumu duymak isteyen küçücük bir bebeğe neden istediğini vermeyeyim. öyle çabuk büyüyorlar ki her anları çok kıymetli. tüm gün kucağımızda taşıdığımız, kollarımızın belimizin ağrıdığı günler gün gelecek çok geride kalacak. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder