Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

17 Mar 2014

Bebeği Yüzükoyun Yatırmak...


Doktorlar 80 li yıllardan itibaren bebekleri yüzükoyun yatırmamak konusunda uyarılarda bulundular. ani bebek ölümlerinin ( SIDS) baş sorumlusu bu pozisyonda bebeği uyutmak. ozamanlar ciddi uyarılarla bebeklerin yüzükoyun yatırılması engellenince ani bebek ölümleri % 50 azalmış.

Ancak öyle birşey varki yenidoğanların en sevddiği şey yüzükoyun yatmak. özellikle bir canlıya daha doğrusu anneye aşağıda göreceğiniz şekilde yaslanarak yüzükoyun uyumak.




resimde gördüğünüz üzere benim ballı mucizem bu şekilde uyumaya bayılıyordu ve yatağa yatınca anında uyanıp ağlıyordu. eğer bebek böyle uyumak istiyosa yüzükoyun bırakırsanız uzunca bir süre daha uyumaya devam eder. ve bu pozisyonda gazını da daha rahat çıkarır.

ancak bu kadar tehlike varken bunu kontrolsüzce yapmak çok yanlış. nasıl olmalı derseniz.

- her zaman yaptığınızdan daha fazla bebeği gözlemlemeniz gerekli. gözünüz üzerinde olacak

- dönmeye başlamadan gece asla yüzükoyun yatırmayın.

- yatağı çok sert olmalı ,yastık kullanmamalısınız. yumuşak yataklarda ve yastıklarda çocuk içeri gömüldüğünden SIDS riski çok fazla. evlerden ırak.

- en iyisi yan yatırmak. böyle yatırınca üzerine sanki bir el varmış gibi ağırlık koymaya çalışısın. mesela battaniyesini omuzlara doğru koymak gibi.

- eskilerdeki gibi olmayan modern bir kundak yapıp sırt üstü uyutun. çok güzel hazır kundaklar var. bebeği kollarını kendi bedenine yapıştırıp moro refleksini yani sıçrayıp kendi kendini uyandırmasını engellemiş olursunuz.

- bebeğiniz benim gibi anne göğsünde uyumayı çok seviyorsa bir sling çok iş görebilir. koynunuza bebeğinizi bağlayıp yemek yapabilir, yürüyüşe çıkabilirsiniz.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder